Skistar - Åre - In the footsteps of giants (I jättars spår) Skistar - Åre - In the footsteps of giants (I jättars spår)

Skistar - Åre - In the footsteps of giants (I jättars spår) Utvalda

Europas i särklass intressantaste ljus- och ljusinstallation hittar ni uppe i Åre. Den s.k. In the footsteps of giants som projekterats av Paul Ehlert och teamet hos Ljusarkitektur där Watt & Volt blev utvalda att projektera ljudtekniken.

Vinnare av Svenska Ljuspriset 2013

W&V har nyligen avslutat första delmomentet i ett stort ljud- och ljusprojekt i Åre för Skistar och Ljusarkitektur. Projektet har innefattat komplett ljudsättning i den av Ljusarkitektur nyligen temalagda skidbacken. Åtta stationer längs med backen berättar historien om Skistar och i första fasen har även ett antal specialbyggda automatiska ljudboxar med styrning via RFID levererats för ändamålet att installeras i skidliftens gondoler. Samtliga högtalare har levererats av vårt senaste agenturtillskott – Technomad. Technomad är välkonstruerade välljudande högtalare anpassade för installation utomhus med IP56 klassificering (kan spolas med vatten utan att förstöras). Läs mer om Technomad här.

W&V har även levererat specialdesignad ljusinstallation i form av våra LED-fiberprojektorer från Dicon Fiberlamp och en kombination av flera olika fibertyper. Installationen finns att skåda i slutet av backen när man med en hög hastighet åker igenom en tunnel. Kreationen är en s.k. ”one of a kind” i Sverige och slutklämmen på en skidupplevelse utom denna värld! Se 3:31 i videon nedan för LED-fibern.

Bara två av våra specialprojekt under 2012-2013!

Läs mer på Skistars hemsida - In the footsteps of giants.

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Media

Upplev I jättars spår
Högst upp

Projekt i fokus!