Fohhn PT-6 Ultrakompakt Line Array Fohhn PT-6 Ultrakompakt Line Array

Pressrelease: Fohhn PT-6 Ultrakompakt Line Array Utvalda

Fohhn Audio AG lanserar PT-6 – nytt plug-and-play system med integrerad Line Array-teknologi i ultrakompakt format. Tre line-array-lådor i en och samma enhet skapar ett ljudsystem som inte bara är snabbt att sätta upp, men har det ljudtrycket som behövs för en stor live-konsert.

Upplands Väsby, September 2012.

Fohhn Audiotechnik har meddelat lanseringen av deras nya högpresterande högtalare med integrerad line array teknologi. Den är designad för att ge ljudtekniker ett snabbriggat line array som kan flygas eller monteras på stativ. Högtalaren är i huvudsak en kombination av tre separata fullskaliga PT-8 line array-moduler i en enda kompakt enhet och väger så lite som 39 kg!

PT-6 är bestyckad med sex stycken långslagiga 6'5-tums baselement och tre stycken 1,4-tums kompressionsdrivers monterade coaxialt i ett och samma kabinett. PT-6 bygger på klassisk line-array konstruktion och tillsammans med den egenutvecklade waveguiden har PT-6 en mycket kontrollerad spridning på 30 grader vertikalt och 110 grader horisontellt något som passar utmärkt i lokaler med låg takhöjd men där krav på lång kastlängd och mycket hög ljudkvalitet står i fokus.

Fohhn PT-6 är en aktivt delad bi-ampad line-array högtalare och trivs allra bäst tillsammans med det för ändamålet framtagna slutsteget Fohhn D-4.1200. Som vanligt med Fohhn högtalare är även PT-6 framtagen och tillverkad i Tyskland.

 

För mer information hänvisar vi först och främst till Fohhn Audio:s hemsida http://www.fohhn.de.

Presskontakt:
Niklas Hamrin, Watt & Volt Sverige AB | Telefon: 08-23 90 80 | Email:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Information till författaren


Fohhn Audio AG

Fohhn Audio AG är tillverkare av högkvalitetsljudsystem och elektronik, anpassat för mobila applikationer och fasta installationer. Under de 19 år företaget har funnits, har de utvecklat ett flertal banbrytande system som kombinerar innovativ design och komplex funktionalitet samt avancerade DSP:s, förstärkare och fjärrstyrningar.


Fohhn distribueras i dagsläget i över 30 länder och representeras i Sverige av Watt & Volt Sverige AB. Några av Fohhns kunder runt om i världen är bl.a. Münchens internationella flygplats, Wester Krek katedralen i Amsterdam, Kremlinpalatset i Moskva samt tyska paviljongen, schweiziska paviljongen och kinesiska paviljongen på Expo 2012 i Shanghai.


Fohhn designas och tillverkas i Nürtingen, Tyskland.

Watt & Volt

Watt & Volt grundades 2004 under namnet Scenpuls Ljud & Ljusteknik. Under åren har produktsortimentet förändrats där företaget gått från ett renodlat importföretag inom scenteknik till att idag agera som en komplett AV-arkitektfirma med en produktportfölj innefattande den mest krävande tekniken inom ljud, bild, styrsystem och belysning.

Företaget står idag med egen framförhandlad distribution av välkända varumärken såsom Fohhn Audiotechnik (DE), Ashly Audio (US), Carvin Pro Audio (US), Digital Projection (UK), AMX (US), Technomad (US), Crescent Lighting (UK) med flera.

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Media

Bildspel Fohhn Audiotechnik
Högst upp

Projekt i fokus!